***

Абубакир Жемухов
ГуащIэмрэ гущIэгъумрэ,
Зэи хэмынын Жанна!
Уэ уи нэ дахитIым,
ЗанщIэу сахьэхуащ.
Си гум тель уIэгъэр,
ТIыуащIэ схуомыщIатэм,
КъэзгъэшIа си гъащIэм,
Сэ сыриплъэжынт?…
Жанна, Жанна, Жанна дахэ,
Сыту кIасэу дызэхузза,
Псальэ IэфIыу бзэгум телъым,
Ауэ сытми ухэна.
КъысщIэбэга пщащэхэм,
Зэгуэр сепагэкIэт,
ГъащIэр зытеслъхъар,
Си гу къэбгъэкIыжащ.
«Адмирал» шхапIэм,
Бгыу и хъер улъагъу,
А уи бохъшэ цIыкIур,
Куэдрэ ухъу уэндэгъу!
                02.10.2010