Кара кузем, оныгым

Рябина Хат
30.12 2012 бер яшь Самирыма.

Бер кон курмэсэм, сагынам,
Кара кузем, нурым, оныгым,
Килеп керсэм, мина таба атлый,
Абыны-абына, шушы кошчыгым.

Шундый матур, оныккаем Самир,
Кара кузлэре , гел минем тосем,
 Тик бер яшь тулса да, тиздэн ан,а
Бу доньяда ул, ин, изге кешем.

Ике кулын жэеп,тып-тып атлап,
Килеп коча нэни куллары,
Ин яраткан, йомшак чебием ул,
Шатлык били кунел кылларын.

Унбер ай гына ан,а булсада
Жыр ишетсэ,  башлый биергэ,
Башын селки-селки койлэр тынлый,
Гуя ул  эзер, жырлап бирергэ

Шул сабыйга карап сокланамын,
Яшэргэ коч алам, аннан мин,
Бэлэкэчем, яраткан нэнием,
Яшлегемэ алып кайттын, син.