Новый год стучит в окошко- Л. Ларкина

Красимир Тенев
Новый год стучит в окошко
Людмила Ларкина

 Новый год стучит в окошко,
 Снегом улица бела,
 По проторенным  дорожкам
 Катит в санках детвора.

 Солнце радостью сияет,
 Веселится сказкой день,
 Ах, ты Русь моя святая,
 Знаешь бодрости женьшень!

 Каждый  верит:  Год грядущий
 Только  счастья принесёт!
 Будем  жить на много лучше,
 Для того и Новый год!

 29 декабря 2008.

= = = = = = = = = = = = = =
 
Нова година чука на прозорчето
 Превод: Красимир Тенев

Чука Новата година
на прозорчето, ей на!
В белоснежната пъртина
хлъзгат се деца с шейна.

Слънце грее с радост знойна,
приказен е, весел ден.
Ах, Русия свята моя,
ободряващ си женшен!

Таз година, всеки вярва –
носи щастие навред!
Ще е спорна, ще е харна,
ще живеем по-добре!