Стояла обнаженной под дождем. Русалка Лая

Мила Доброван
http://www.stihi.ru/2011/06/07/1409


Стояла обнаженной под дождем,
где шелестел седой старинный дуб,
а дождь хлестал по телу, как бичом,
касался рук, заледенелых губ.

А за спиною ты меня жалел,
прикрыть мою стараясь наготу,
но, чувствуя единство наших тел,
я знала: у другой тебя краду.

С печальною улыбкой на губах
тебе шептала: "Больше не твоя".
И под дождем тем разбивалась в прах
жизнь грешная, распутная моя.



Текст оригинала:

Оголена стояла пiд дощем,
Де шелестів старезний сивий дуб.
А дощ по тілу бив, немов мечем
Торкався рук і зледенілих губ.

А за спиною ти мене жалів,
Ховаючи руками наготу.
Я відчувала все без зайвих слів,
Хоч знала, що отак - чуже краду.

З усмішкою і жалібним плачем
Я шепотіла: "біль-ше-не-тво-я"
І розбивалось навпіл під дощем
Гріховне та розбещене життя.