Вышитые иконы песня укр

Павло Браницький
ВИШИТІ ІКОНИ
(редактируется)


Я бачив не раз в вечори
На піч залізаючи спати.
Як в думах бралась за нитки
Та пяльця моя рідна мати.

І після напружених днів
І праці без жалю та краю
Вона вишивала сумні
Ікони з картинками раю.

Приспів:
Сплетіння кольорів, сплетіння дум.
До нитки – нитка, як до долі – доля.
Любов і радість, і журба і сум,
Одвічні прагнення і до свободи воля.
Питаю я в них про життєву суть
І голову схиляю у поклоні
Й благословляють у далеку путь
Рукою мами вишиті ікони.


І образи тії святі 
Як думи про мудре та вічне
Довіку живуть у мені
І сяють мов церкова свічка.

Стражданне у болі життя
Хрестовії муки та стони.
Стражданне у голках шиття
І вишиті серцем ікони.


26.12.2013