Истина

Любовь Шикторова
Имеем!
Имеем иную истину!
Но через 70 лет после Христа
Легионеры истоптали Галилею
И спалили священный храм дотла.
Так сгорела в пламени истина.
Иной истины не имеем!
Не имеем!

текст оригинала
Красимир Георгиев. Болгария

ИСТИНАТА

Има!
Има друга истина!
През 70-а година след Христа
легионите стъпкаха Галилея
и запалиха Храма.
Истината изгоря в пламъците.
Няма друга истина!
Няма!