Посиделки у телевизора

Олег Буйницкий
Пасядзелкі ля тэлебачара.

Вечар. Каву  п’ем.
З жонкаю сядзім ля тэлевізара.
З кловуна вусатага рагочам.
Грае перад публікаю тЫгара...
А “дрэсыроўшчыка”
нябачна радам з ім,
які прастОга кловуна так вызверыў...
Сам па сабе людзЯм мазгі мароча.
І каб сваім...
Дык і чужым!

Сядзім, каналы шчоўкаем,
глядзім.
Ў Яўропе крызіс...
Банкі загінаюцца...
Народ на вуліцах бунтуе –
храновей стала,
еканоміка ўпавалачку  ляжыць!
Ах, маці ж  вашу такую-растакую!
Ды нам,
да вашай,еўрапейскай,
да “храновасці”,
на Беларусі,
ўжо, напэўна, й не дажыць...

А тутцькі  знОву Кловун распінАецца...
Як  ён  радзее  дні  і  ночы 
"за  народ".
Як ён з  буржуямі  змагаецца,
каб не захапілі,
казлы з "ЕС"
тарфяны наш гарод.

А  у  Яўропе -
крызыс  з  фэстывалямі...
Цікавы  крызыс...
і як такі  не  палюбіць?
Народ на  вуліцах  пагойсае 
з  паліцыяй,
а потым,разам  з  ёй,
адвальвае
ў  піўныя –
піва  са  шпікачкамі папіць.

А  кловун  наш  сябе  ўсё  усхваляе...
Ай, божачкі,
калі ж  ён  толькі  спіць?
Бо, кожны ж  дзень,
па  хвалям  ўсіх  “ТВ”  гуляе...
Таму што “справу прафэсійну” мае -
сваёю  баўбатнёй  народ  дурыць...
І  як  у  фэрэра-Адольфіка,   
з Беніта- дучэю,
паводзіны...
А да Спраўнай Працы кловун 
i ня годзен.
Бо, аніякай Працы  не абучан.
**+**
27 снежня 2012г.