Проста

Махнач Сергей Юрьевсын
Проста раніца. Проста аблокі і сонца ў акне,
 І радком залатым — мімалётна — прамень па сцяне.
 Лёгкай шторы дрыготкі плаўнік ажывае – скразняк.
 І птушыная мова: аб чымсьці спрачаецца грак.

 Проста водар таполі, алешын устойлівы пах.
 Матылькі абудзіліся — радасна ім у грудзях.
 Васільковае неба. Аблокі. Аблокі ў акне.
 Проста раніца, сонца… І ты - усміхаешся мне!
 28.12.2012

 Просто

 Аэродром
www.stihi.ru/2010/04/29/2871

 Просто утро и солнце в окне. Облака. Облака.
 Пробежавшийся луч по стене – золотая строка.
 Сквознячок. Лёгкой шторы дрожащий прозрачный плавник,
 Птичьи звонкие споры – гортанный грачиный язык …

 Просто тополя запах и мягких серёжек ольхи.
 Просто радости первой спросонок в груди мотыльки.
 Облака. Облака. Васильковое небо в окне.
 Просто утро и свет. … Просто ты улыбаешься мне!