Пер Лагерквист. Из Страны Заката

Валентин Емелин
Ты когда-нибудь станешь одним из тех, кто жили давно.
Земля запомнит тебя, как помнит она траву, леса,
опавшую хвою.
Как почва помнит,
и как склоны гор помнят ветра.
Твой покой будет вечным, как это море.
 
(с шведского)


Pеr Lagerkvist,
(ur "Aftonland")

Engong skall du vara en av dem som levat fёr lеngesen.
Jorden skall minnas dig sо som den minns grеset och skogarna,
det multnade lёvet.
Sо som myllan minns
och sо som bergen minns vindarna.
Din frid skall vara o;ndlig sо som havet.