Сох дундал хеташ

Микаил Сапралиев
Дегах доакъаш дах lамай хьо,
Боацаш эшаш цхьаккха пхо.
Мичад из безаман беркат,
Мичай из вахара сапаргlато.

Хьо-м линнай, дуне хоза дуаш,
Цунца дуаш зlамига дог.
Яр хьо даим са хьоа буаш,
Къамарга ханахьа оттабеш ког.

Сох цхьа дундал хеташ яр хьо,
Куро хьаькъала гойташ куц.
Хьа дега lаьржо ловша-м вар со,
lаьржа ца лоре бlаьстангахьа буц.

Наха-м оал, ший боарам бовзаш,
Хуле саг, бац lовдала корта.
Хьо-м яцар кхыметтел хье йовзаш,
Кlезига бийттабар дешара тlа корта.

Гlермане, 29. Чантара бетта 2012 шу