Лариса Гениюш К черту водку, шейки и твисты...

Ген Жэстачайший
К черту водку, шейки и твисты ...

К черту водку, шейки и твисты,
Юную голову обманом кружить!
В сердце народа направлен выстрел,
Жить ему завтра, или не жить...

Словом не нашим город наполнен,
Тихих селянок не числят людьми,
Нельзя вливаться в море чужое
Юностью нашей, кровью, детьми.

Нельзя. Мы в доме,что строили предки.
Непрошенно воры сидят при столе,
Из ласки своей нам бросают объедки,
Рождают холуйство на нашей земле.

У колыбели народа мы близко.
Враг наш суров и судьба, как заклятье,
У нас за плечами кричат обелиски,
С болью в сердцах идут наши братья.

Сегодня мы Родине щит и опора,
Сделать должны, что до нас не смогли.
Спросят однажды внуки с укором
О воле, о слове родимой земли.

На плахе язык наш снова и снова,
Задача вырвать его из огня,
Слово "люблю"- слабое слово,
Надежное слово - оборонять!!!

Лариса Гениюш

***

К чорту гарэлку, шэйкі і твісты...

К чорту гарэлку, шэйкі і твісты,               
Юную голаў хлусьнёю кружыць!               
У сэрца народу скірованы выстрал,             
Жыць яму заўтра, альбо ня жыць...            

Мовай ня нашай заплавілі горад,               
Ціхіх сялянак ня лічаць людзьмі,               
Нельга ўлівацца ў чужацкае мора               
Юнасьцю нашай, крывёю, дзяцьмі.               

Нельга. Мы ўдома свае, а ня сьведкі.          
Няпрошана злыдні абселі сталы,               
Кідаюць «з ласкі» свае нам аб’едкі,               
Плодзяць халуйства на нашай зямлі.               

Мы — стража ля нашай народнай калыскі.   
Вораг суровы і лёс наш круты,               
У нас за плячыма крычаць абеліскі,               
З крыўдаю ў сэрцы падходзяць браты.         

Мы сёньня лёсу Радзімы зарука,               
Выканаць нам, што бацькі не змаглі.            
У нас запытаюць з дакорам унукі               
Аб волі, аб мове радзімай зямлі.               

Сёньня ж на пласе родная мова,               
Вырваць жывую належыць з агню,               
Слова «кахаю» – слабае слова,               
Мужнае слова – абараню!!!               

Ларыса Генiюш