Каляды

Евгений Юрьевич Герасименко
Увесь дзень падлогу мыў,
Намачыў анучай пыл.
 
Начапіў святочны світар,
Напісаў пра гэта ў твітар.
 
Вусы расчасаў свае,
Лепш зрабіў на барадзе.

Столькі думак ў галаве,
Ледзь дарэзаў аліўе.
 
Не забыў пра садавіну,
На стале ляжаць павінна.
 
І цукеркі, мандарыны,
Міскі тры са смажанінай.
 
Рыба смачная і паляндвіца,
Трэба з'есці не забыцца!
 
Курыца, пюрэ гатовы,
Нехта грукае. А хто вы?

Госці цешацца ўслых,
Гэй, з калядкамі ўсіх!