Раждане

Величка Петрова
Уметь любить - это воистину дар!
С наступающим Новым годом, Вас!
                Николай Казаков 1
РАЖДАНЕ
Берачката от слънчевите синори,
отваряше вратите на надеждата…
Отвеждаше сеячите на щастие,
с бухнали от любовта съцветия
и водеше ги 
точно там при синора,
където за възхитата на дните ни,
започваше началото на новото.
На новото кодирано пътуване,
с вика вълшебен,
входа на живота ни…
И слънцето изгряваше
от дъното,
от дъното
между билата меките,
поето от ръцете й магичните.
И светлината блясваше наоколо,
с най-сладкото дихание на новото,
простряло се
щастливо и усмихнато
върху гръдта
на нежността с отмалата
на живото
невинно сладоследствие.

Берачката от слънчевите синори,
раздаваше слънца изгрели
всекиму
записал йероглифа на надеждата
в утробата за новата му сбъднатост.
                31.12.2012г.