В мереживы дивному

Надежда Сергиянская
В мереживі дивному скупчених хмар,
 Слизьких тротуарах. непевних шляхах,
 Сусідських - неначе на публіку - чвар,
 Сховалась самотність. А може, в думках.

 Вона причаїлась в затишші фіранок,
 Хоча візерунки на них, наче, гарні.
 Її не жене затуманений ранок,
 Що зникне сама - сподіватися марно.

 Її приручити давно було треба,
 Радіти ялинці святковій, сніжинкам,
 Ховаючи в усмішці - навіть від себе -
 Минулих років не розталі крижинки