Утыз яшь

Рябина Хат
Буген синен утыз яшен энем
Яшэулэрнен бары тик башы,
Тормышларын узсын гел муллыкта,
Ныклы булсын нигезен ташы.

Ир кешегэ бу доньяда кирэк,
Сойгэн кешен янда булуы,
Эти,-диеп яннарында йоргэн,
Сабыйларнын кырда булуы.

Без бит сине бик-бик яратабыз,
Син бит безнен ин-ин яраткан,
Синен туган конгэ жыелышып,
Энэ купме туганын кайткан.

Шушы матур кондэ без телибез,
Бэхетлэрен муллы булсын дип,
Исэнлектэн аермасын ходай,
Кояш сина колеп торсын дип.

Бэхетле бул,бэхетле яшэргэ,
Син тугансын рэхэт яшэргэ,
Озак еллар,якыныбыз диеп,
Яратабыз диеп дэшэргэ.

Барыр юлларына фэрештэлэр,
Ак жэймэлэр жэеп китсеннэр,
Хыялларын тормыш урлэренэ,
Арымыйча менеп житсеннэр...