Авыр сузлэр эйтмэ

Рябина Хат
Авызын тулы кара кан булса да...
Токермэ син,елмай эйдэ кол,
Нинди генэ халлэр булганда да,
Кеше булып зинхар кала бел...

Авыр сузлэр эйтеп телгэлэмэ,
Син жан сойгэннэрнен йорэген...
Авырганда Аллахыдан саулык сора,
Кабул булыр синен телэген.

Донья булгач, торле чагы була,
Сабырлыгын саклап кала бел,
Бер ук сузне ягымлы да эйтэ,
Яманлата да бит шушы тел...

Авыр сузлэр эйтэсен килсэ дэ,
Уйлап кара, кирэкме икэн ул,
Араларны якынайткан да шул тел,
Сукмакларны суыткан да шул...

Нэфрэт белэн карама тормышка,
Кояшлы коннэре куп анын,
Жылы сузен йорэк дэвасы ул
Шуны анла, жирдэ син жаным...