***

Иван Иванов Варна
Равносметка

Измислям, осмислям
смисълът на моите дни.
Задавам въпроси
и отговори откривам– зли.
Боли от смисълът.
Боли от въпросите.
А от отговорите
най–много боли.
Но ако не търся,
но ако не питам
животът ще спре да върви.