Д iдова черешня

Вера Щербина 2
Росте черешня біля хати,
Не пам'ятаю, скільки літ.
Мені казала якось мати,
Що посадив її мій дід.

І доглядав, мов ту дитину.
Та як приходила весна,
Була так схожа на дівчину,
Що до вінця з коханим йшла.

Люблю я з нею розмовляти,
Як це робив колись мій дід...
Росте черешня коло хати
І з сумом дивиться на світ.