ВЕС ЛЛЯ

Тарас Пахолок
Я вам скажу люди таково,зарас вісілє не вигідно справляти,особливо в ресторані,бо потім тре буде заплатити за побиті тарілки,стакани,крісла,столи і за побитого бармена тоже,бо наші люди як шось не побют то інакше не можут.А як в дома справляти то ше гірше.Я памятаю,тамтого року мого сусіда син жинивсє,то вони весілє в дома справляли.Боже,шо там сє робило,то до нині то згадати сє бою.Хлопи з молодим так сє понапивали,шо чуть хату неспалили разом з молодом.А молодий від горівки аж здурів,злапав свою тещу,тай запер її в хліві разом зо свинями,й сказав«ВІД НИНІ....МАМО...ТО Є ВАША ХАТА...ПРИВИКАЙТЕ».Тесьть тоже собі файно гепнув,а коли взнав,шо жінка його в хліві заперта зо свинями,то ніби йму на плечох виросли крила,і зразу ж поповз до неї.Приповз,тай каже«НУ ШО...КОХАНА...З РОДИНОЮ...СИДИШ СВОЄЮ...ХРЮКАЄШ...ЯК ВИ ВСІ ПОХОЖІ ТУТ...АВО...АВО...ДИВИСЄ ЖІНКО...В ТОГО ТАКІ САМІ ІКЛА ЯК У ТЕБЕ»,а потім таке їй говорити він почав,шо вона йому жити не дає,шо спортила вона йому усе життя,а накінец,скинув сподні і обернувся він до неї ср... свойом пятом точком.І як раз він хтів вже з вітам йти,коли перед самим його носом двері сє заперли від хліва на ключ.То зять запер його,й пішов,наспівоючи«Я ІЗ ТІСТА ЗРОБЛЕНИЙ,Я НА СПІРТІ ПЕЧЕНИЙ,Я ВІД ТЕЩІ ВТІК,Я ВІТ ТЕСТЯ ВТІК...І ВІД ЖІНКИ УТЕЧУ».Тим часом хлопи на весіллю ше більше сє понапивали,тай пішли якогось чорта на спацерку,там вони іностранців якигось взтріли,нашо й самі незнают,але так тих іностранців відлупили,шо ті бідаки певно вже ніколи до того села сє невернут.А тим часом в хліві теща викрикувала останні голоси про допомогу,а тесть лежав собі тихенько в сіні догори ногами й спав ,та певно,після літри хто би не спав.Молодий як раз сидів за столом,й допивав останні літри.Хлопи тоді вже повернулисє з походу,всі злі як чорти,а як побачили ше,шо молодий всю горівку випив,то сє збісили тай злапали молодого,перевернули йго й запхали догори ногами в коровай,але так твердо жи молодий не міх сє цафнути,він бідака так в тім торті і заснув.Коли ніч вже підійшла,то слава Богу всі заснули...на подвіру.На другий день,перші хто сє збуділи то були хлопи і перше шо вони зробили то була спасатєльна операція под названієм«ВИТЯГАННЯ МОЛОДОГО З КОРОВАЮ»бо бідака вже сє дусив.Правда коли молодого витєгнули,то він ніц сє не памятав,шо вчора було,шо сє стало.Потому почув якісь стони,які з хліва йшли,молодий зо хлоп;ми пішли сє дивити,шо там за франца така стогне.Відкивают помаленько двері від хліва,та й питают«АГОУ...ХТО ТАМ ААА»ну а теща з тестем вирішили пожартувати,та й кажут« ХТО,ХТО БІЛА ГОРЕЧКА,ХТО»молодий зо страху чуть сє не всьцев,а потому взяв лопату і почав розмахувати в темноті по цілім льосі так,шо тесть в реанімацію попав,бо молодий лопатом розсік йму яйц....лоба.Так шо люди,весілє нам українцям не вигідно справляти,я то ж знаю.