Святвечiр

Клавдия Дмитрив
Нарвечір'я Різдва...Святий вечір...
Кутя  й пампухи на столі,
Запалена свічка й узвар є, доречі,
І дідух з вівса у куті.

Всі страви пісні - їх дванадцять:
Саме стільки апостолів мав сам Ісус.
Заклопотані всі, цілий день метушаться -
До вечері так всім готуватися  мус.

Цілий день метушаться, роблять хатню роботу,
Бо сьогодні Святвечір, ну а завтра - Різдво.
І дорослий й малий має свою турботу...
Господиня готує до вечері їство.

Дочекалися всі...звечоріло,
На небі зірниця вже перша зійшла.
Помолились гуртом і до столу всі сіли,
Бо пора вже вечерять прийшла.

Колядує сім'я за столом по вечері,
На вулиці чути також коляду.
Хтось постукав тихенько в зачинені двері,
І дзвоників дзвін вже почувся в саду.

Давно вже опівніч, на вулиці темно,
Та байдуже це, бо вертеп завітав.
Пастушки поклонились привітно і чемно
І кожен із них новину сповіщав.

Радійте всі з нами - Христос народився,
Прийшов наш спаситель у світ!
Родивсь у яскині, пеленами повився.
Поклоніться йому й про це всім розкажіть!

               06.01.2013