Рiздво

Клавдия Дмитрив
Над Вифлеємом зірка засвітила,
Чудову звістку всім нам принесла:
Пречиста Діва сина народила
І в яслах сіном притрясла.

Ця звістка швидко рознеслася
Про це маленьке немовля,
Спішили всі Марію привітати
Й дарунки несли всі здаля.

Раділи всі в усьому світі,
Та тільки Ірод рад не був.
Раділи всі: дорослі й діти...
Слова СПАСИТЕЛЬ Ірод щоб не чув.

Він наказав знайти дитятко,
Передивитись всіх дітей.
І вбити наказав він янголятко,
Та щоб не чув він радісних вістей.

Але Господь не так розпорядився:
Він оберіг від Ірода Христа.
Засвяткував народ, завеселився.
І йшла ця звістка в села і міста.

Старенький Йосиф поруч приклякає
І радості його немає меж.
А ясна зірка світу сповіщає.
То ж поклонімся ми із вами теж.

Та й пастушки не відійшли нікуди,
А й з немовлям Марії помогли.
Радіймо теж і веселімся, люди,
Бо честь і поклін їм ми віддали.

Ми всі радіймо, веселімся,
Вітаймо всіх ми іх Різдвом.
Всі щиро Господу молімся,
Хай слава йде і містом і селом.
         
05.01.2013