Вильям Шекспир Сонет 66

Елена Пономарева Элен Рэйн
Я кличу смерть - моє спасіння,
Бо я втомивсь від цього світу.
Де гідність вдягнена в лахміття,
Нікчемність в золоті й камінні.
Священна віра вкрита пилом,
Наразі гріх у славі й шані.
Невинність в блуді потопили,
А ідеали – в невизнанні.
Тут слабкість поборола силу,
І дурість ходить наче вчений.
Мистецтво влада придушила,
І ті,хто чесні – то блаженні.
Добро у зла давно в покорі.
І я б давно цей світ залишив,
Але не дам своїй любові,
На самоті померти в тиші…