Жагуче кохання

Маргарита Шеверногая
Жагучого кохання побажали
Мені сьогодні. Це ж яке воно?
Жагуче – щоб обоє застогнали
Від болю в серці, щоб воно пекло?

Я знаю, як пече! Коли не здатна
Вдихнути, і коли наступний крок –
Тобі назустріч, а як ні – нещадна
Розпука роздирає до кісток

Криваві рани! Знаю. Відчувала.
Не хочу більше. Ніжності й тепла
Мені достатньо. Щиро роздавала
Жагу-хижачку, що в мені жила,

Усім байдужим до кохання людям:
Нехай відчують смак мого життя!
Кохання вбивши власним словоблуддям,
Сама собі безпристрасний суддя.