Соседи! -bg

Леонид Бородаевский
 
Дъжд валеше отзарана,
После пекна над простора
Минко,дреме на казана,
А жена му копа в двора.
Шелли гони чужди хора,
Дошли да отбележат тока.,
Котки рипат без умора......
Паца пуши,пие мокка!

А съседката ни-Ганка,
Е голяма калпазанка......
На килимче-самобранка
Днес замина отзаранка
Чак до Бабина Тръница*-
Там да пине от водица!
На село «Събор»**е днеска,
Що протича в пълна треска!
Ганка друса там хорце,
Със развихрено сърце!
Явно,има си крака,
Та да рипа тя така!

След всичко туй,горкия Минко
Проблеми има-пълна кринка.....
Жена,деца,кола и вила-
От где да вземе толкоз сила?!
Като капак,аз без да крия,
Съседът,още е ловджия.
На лов той ходи с риж барак...
И днес баира хвана пак!
Жена му винаги се мръщи,
Когато Минко не е в къщи!
А аз живея зад стобора-
Съседи имам-мили хора!

13.01.2013 г
*-Святое место в горах югозапада.
**-Ежегодный праздник города или села для
     земляков и их потомков.