Мiський транспорт. укр. Володимир Ковальчук

Оксия Жмгоо
 
Сховати вітер до нагрудної кишені
Поряд із фотокарткою рідного краю

Брудний однострій спогадів пристає до тіла
Заважаючи дихати

І ліси і птахи
Співають свої пісні
Не цікаві тобі
Своєю неспроможністю діяти
Впевнено і без сумнівів
Наче шахід

Автотраси нагадують велику сковорідку
Хтось вміло перевертає смажений продукт

Автостоп це так по-американськи
Це так кінематографічно

Пішки все не обійдеш
Зламаєш нерви вкупі з ногами

Купуєш
Проїзний
На
Тролейбус