Незнайомка О. Блок. укр. Володимир Ковальчук

Оксия Жмгоо
 
Вона сиділа в парку
І читала якогось класика
Насолоджуючись сюжетом
Смакуючи кожен епізод

На диво було тихо
Я чув її дихання
Прислухався до нього
До цієї музики легень
До цієї анатомічної симфонії

Мені правду кажучи бракувало мужності до неї підійти
Заговорити
Сказати
Привіт сонечко що читаєш? Я до речі теж люблю книжки

Проте просто милувався
Знатним поціновувачем котрий насолоджується красою картини

Дістав один роман зовсім не класичний
Про наркомана і його подорож Америкою
Заглибився в читання забувши про незнайомку

Молодий чоловіче
Пролунав голос у мене над головою
Я підвів погляд
То була вона

Що це ви читаєте? Ця література псує свідомість людини
Вона її руйнує
Після неї людину треба лікувати

Я посміхнувся
Відповідаючи

Згоден
Я повністю в твоєму розпорядженні
Лікуй мене
Медсестричко