Одiссея. укр. Володимир Ковальчук

Оксия Жмгоо
 
Кожна калюжа
На цьому шляху
Має своїх сирен

Ти – мрійливий Одіссей
Еластично пливеш
Одягнувши найвитриваліші човники
На ноги

Океан – безтурботний
По-нічному ніжний

Айсберги пивних ларків
Розмовляють між собою
Про своїх жертв

Посейдон
Змінив розташування будинків
Немов переставив фігури у шахах

Йому легко дається руйнування
Навколишніх ландшафтів й архітектур

Вогняна – кочегар
Котрий спокійно кидає
Вугілля у пічку
Напевно завдяки цьому оминаєш пастки

Неподалік від свого острова
Сядеш на бруківку біля сирен
І одна з них
Попросить зателефонувати
Бо в тебе безлімітний