Нила Высоцкая... Цена достоинства

Объединение Прометей
Не навертай мене на шлях
Безтямної самопожертви,
Все, що вродило на полях,
Враз може полум’я пожерти.

Мов поцілунок вдалині
Жовтоблакить хлібів і неба.
Та незалежності мені
Ціною гідності не треба.

Віднуртувало, відгуло…
Тепер сама собі суддею.
В живій ідеї щось було,
Але заїздили ідею.

Не додавай мені жалю,
Розпечена моя епоха,
Не навертай мене, молю,
До самостійницького Бога.