Катерина

Сергей Гершкуль
Катерина! Катерина!
В тебе руки золоті,
Ти , як рідна Україна,
В серці нашім на віки.

Катерина! Катерина!
Твоя посмішка, як хліб,
Я простий сільський хлопчина,
Як бджола, до меду влип.

Як ідеш повз нашу хату
Млію я, тремчу чомусь,
Вже  б  давно тебе я сватав, 
   Гарбуза внести  боюсь   
 
Другі хлопці по дорозі,
Де пройшла ти, пил скребуть,
Б'ються в кров і  хто  як в змозі,
Хто не в  змозі в груди б'ють.

Я інакше зроблю -  в ранці 
В ліс піду до трьох криниць,
Принесу у своїй шапці
Промінь сонця  і суниць.

Будь  що буде, Катерина!
Вибирай своє життя:
Чи красивих  слів  хвилина,
Чи  любов  земна моя !

2011