А як за вiкнами темнiше стане

Наталья Окунь-Федосеева
                «Я нiч люблю за всi її химери,
                За холод хижий i за крик мовчання,
                За те, що уночi я бiльш натхненна
                Творити рим танок, чекаючи свiтання...»
                -  Iрина Бородiй

А як за вiкнами темнiше стане,
Всi залишать мене одну,
Шепну тобi: О мiй коханий!
Iди у хвилi мого сну!

А чи почуєш ти мiй шепiт,
А чи прийдеш у сни мої?
А  чи потрiбен хвиль тих плескiт,
Коханий мiй, тобi?

Iм'я промовлю голоснiше,
Єдиному тобi.
I тiльки невгамовна тиша
Дає всю вiдповiдь менi.

I все ж радiти буду я,
Бо вiрю в нашу зустрiч,
Навiть якщо пiду одна
До сонних хвиль назустрiч.

Мiй шепiт, голос мiй i смiх
Кохаєш ти, мiй милий.
Я знаю, що ти чуєш їх!
I буде сон щасливий.