Ото провчила! Усмiшка

Бурчак Ворожбянский
Сусідка скаржиться сусідці:
– Такий гуляка чоловік...
А твій, я чула, сидить вдома,
Вже перейшов з вина на сік?

– Еге ж, – сміється інша жінка. –
Мерщій мій досвід переймай.
Оце прийшов за північ Коля,
А я: «Іванчику, лягай!..»

Микола враз закляк на місці
Таких сюрпризів не чекав...
Почервонів і слів забракло:
– Це я, кохана, – простогнав...

Відтоді він – ні-ні з домівки.
Притих… Зразковий сім’янин…
І все запитує: «Зізнайся,
Я – найкохайніший з мужчин?»