Друже, от i все

Валентина Островська
12.02.1999

Друже,  от  і  все,
Течія  життя  мене  несе,
В  бурхливе  море,
Туди  де  холод,  горе.
Де без  тебе  мене  нема,
Де  вічний  лід,  зима,
Де  хвиля  злості  ломить  кості,
Де безлад   на  помості.
Настав  той  час  коли  ти  є,
Й  тебе нема.  Життя  моє.
Давно  вже  не  горять  вогні,
В  душі   моїй.  Холодно  мені.
В  твоїх  очах  одне  лиш  НІ
Собою   засліплені   вони.
Померла  мрія  ще  тоді,    
Коли  в коханні  призналася  тобі,
Надія  довго  ще    жила,
Та  Віра  не  народжена  була.
В  душі  твоїй  десятки  літ,
Не  розтопили  лід,
Стільки  сліз  та  мук,  і  все дарма…
Вже  для  тебе мене  нема.
А  за  вікном  зима,
І  вини  твоєї  тут  нема,
Фатальна  зустріч  -  корінь  зла,
Долею  призначена  вона.