Не ходiть через тi рейки

Валентина Дадыка -Алексеева
                На вокзалі залізничнім людей наставляють,
                Навішали трафаретів , що попереджають,
                «Не ходіть через ті рейки, щоб біди не знати,
                Е ж достатньо переходів, скільки вам казати»!
                Та для кого ж ті вказівки?- напряму шурують,
                Мент кричить: - «Куди  претесь ви, вас же оштрафують»!...
                Якось вже не молода і солідна жінка ,
                Із кросівками в руках , за плечем торбинка ,
                На прямую теж пішла , мабуть озиралась,
                Знала мабуть про мета і його боялась !...
                - Зачепилася  за рейку і невдало впала ,
                Так, що й іншу теж чолом на біду дістала !
                Дуже жалісним був мент - так перелякався,
                Що за штрафи всі забув й до неї подався ...
                Щоб підняти бідну жінку.
                Тільки  що то було? ...
                Поки він до неї біг , її  вітром здуло!