Купальская папараць-кветка

Татьяна Нарчук Зарисовки Мыслей
Купальская  папараць – кветка
Усiм  шчасце  спрадвеку  нясе.
Усе  таямнiцы  адкрые,
Падарыць  багацця  усе.
У  вечары,  выйдзi  ты  у  поле.
З рамонак  вяночак  спляцi,
I   з  песняй  купальскай,  павольна,
Яго у  ручай  апусцi.
Няхай,  ён  нясе  той  вяночак,
Да  хлопца,  што  любы табе.
I  гэтаю  зорнаю  ноччу,
Каханне  цябе  не  мiне.
I  там,  дзе  на  светлам  пагорку,
Гарыць  ачыщальны  агонь,
Цябе  ён  цалуе  салодка,
Трымая  у  далонi,  далонь.
I  будуць  дзяучаты  i  хлопцы,
Праз  вогнiща  тое,  скакаць,
А  потым,  узяушыся  за  рукi,
Купальскiя  песнi  спяваць.
Вадзiць  карагоды  уночы,
Да  зор,  на  арэлях  узлятаць,
I  у  поунач, у лiпеньскiм  лесе,
Папараць – кветку  шукаць.
***