Музей говорить

Катюшка Кузьменко
The Museum Says
Be awed as you climb my heavy
stone steps. Built to last.
I am old by your standards.
Two hundred years have rolled past.
But young by the measure
of all of the treasure I hold.
Great works tell of kingdoms long gone
in vast rooms of old gold.


Музей говорить
Бійтеся, якщо йдете
моїми кам'яними кроками,
Ви витримку з собою ведете,
Старий же я стандартами, пороками.
Мені вже двісті років зроду-віку,
Минуле котиться десь там, поза плечима,
Та й молодий, бо часу плин на ріку,
Несу скарби, що бачите очима.
Ведуть доріжками величнії роботи
До королівства, що пішло у стар' ,
Але усі оті кімнати позолоти
Освячуються пам'яттю примар.