В душата

Емил Миланов
- Тръгвам...   
   
              [ Кажи: "Остани!"...  Нищо не казваш. ]
 
  А навън все вали. И вали...       

              [ Колко интересни са дъждовните капки... ]

  Е, сбогом... Вече казъл съм? 

- Затвори. Вратата. Да не влезе лошото време вътре...       

- ...    
            
              [ То вече е тук... В душата. ]