Чадър

Емил Миланов
Чадъра ми ако намериш - от угризения
недей да трепериш!
Носи го ти без свян!

Или те е срам? Че носиш чужд чадър?
Ако е здрав, носи го като свой!
Та той е вече твой!

А ако не е мал - изхвърли го ти
без жал!
И не ме търси!

Изгубя ли си аз чадъра - хич не се кахъря!
Е, обикновено той е стар и счупен...
Но ако е нов - значи, е за теб готов!

Така че, бъди мъж!
И... не го губи!
Поне до следващия дъжд!


Илюстрация:  Winnie The Pooh Picture. Singing in The Rain

Цит.: