Крадец

Емил Миланов
Имам нужда да обичам.
А теб те няма...
Имам нужда обич да дарявам.
А теб те няма...

И тази обич, за тебе
що е отредена само -
и от тебе породена!, -
на другите я давам.

Които не обичам.

И тази ласка - за тебе
що е само,
от теб открадната, -
на тях дарявам.

Които не обичам.

Крадец ли съм, кажи ми?
Или... полудявам?
И от кого крада? - От теб?
Или... от себе си?

Като така се заблуждавам?
И от обич
истинска
лишавам?

Или... просто оцелявам?
Нежност, от тебе породена,
на другите
като раздавам.

Които не обичам.


---

Илюстрация:

Цит.:  http://nasati.ru/mozaika-zhizni-sobiraem-slovo-schaste.html