Осiнь

Георгий Грищенко
Обірвала листя  осінь
Із усіх дерев й кущів,
Тож чорніють голі й босі
І мокріють від дощів.

Вітер їх щодня хитає,
Хоче гілки обломить,
Хмара сонце заступає,
Не дає деревам жить.

Красу літа осінь нищить,
Все зелене, все у гній,
Це для неї клас найвищий
І скоряються всі їй.

Тільки сосни і ялини
Зеленіють їй на зло
І плюють на її кпини,
В світі так завжди було

Сильні, вмілі виживали,
Що їм осінь, чи зима,
Перепони всі долали
Й не ковтала їх пітьма.

Ось і нам би так стояти,
Захищаючи своє,
Зазіхання відбивати
Доки сила й вміння є.
21.08.11.