Придумка

Георгий Грищенко
Я її собі придумав
І уяву покохав,
Коли час придумку схрумав
Я кохану не впізнав.

Потьмяніли зорі в небі,
Соловейко не співав,
А уяву при потребі
Я уже не турбував.

Бо вона мене підводить,
Світ людей не ідеал,
Кожен сам собі лиш годить,
Бо життя то є вокзал.

Познайомились раптово
І роз’їхались кудись,
Сів у потяг і готово,
У віконечко дивись.

Там з’являються й зникають
Різні люди і міста,
Всі постійно щось шукають
Поки осінь золота

Не примушує завмерти,
На зупинці десь зійти
І згадати, що ти смертний,
Час себе в житті знайти.

Починаєш пошук тиші,
Забуваєш про вокзал,
Є потреби значно вищі,
Ніж постійний людський шал.

Засівать життєву ниву
Добротою, щоб колись,
У старечу пору сиву,
Урожай заколосивсь.

Щоб в пошані в колі друзів
Доживати зміг свій вік,
Щоби плакати не мусів
В самотині чоловік.
31.10.11.