Навiщо

Георгий Грищенко
Навіщо Ви, мамо,
Мене народили
У світ, де так мало
Правдивої сили.

Де зло верховодить,
Брехня скрізь лунає,
Як жертву знаходить
Танцює й співає.

Дволикі у моді,
Із чесних сміються,
При першій нагоді
За зброю беруться.

Живеш мов у пеклі,
Тут хвалять за зраду,
Скрізь війни запеклі
За гроші, за владу.

Не сила тут жити
З відкритим забралом,
Спокійно робити
Й дружити із налом.

Ви, мамо, все знали
Що світ цей сказився,
Мені щоб сказали,
То я б й не родився.
22.11.11.