Задуха

Георгий Грищенко
Золото на шиї,
Золото на вухо,
Златоверхий Київ,
Золота задуха.

Золото і гроші
Правлять нашим світом,
Не закони Божі
Й пращурів завіти.
               
Є людці у змові
Із самим лукавим,
Стати вмить готові
Злодієм кривавим.

Що їм людські муки,
Кожного розтопчуть,
Загребущі руки
Пхають куди хочуть.

Мають всіх за дурнів,
Тож і обдирають,
Їх не мучить сумнів,
Бо їх не карають.

Сунуть ще й до храму
Прощення купити,
Продадуть і маму
Й зможуть далі жити.

Жадібність безбожна
Знищує людину,
Виродитись можна
В дикую тварину.
10.12.11.