Удзячан

Михаил Кортелёв
Удячан.

Удячный! Удзячан! -
Да рэшты  -  жыццьцю!
Таму і не плачу
Як плакаць хачу,
Таму жыву хлебам,
Паветрам дышу,
А срэбра  -  тым трэба
Хто сьніць уначчу
Вялікіх народаў,
Укленч грамаду,
Хто бачыць з дарамі
Рабоў чараду,
Хто холіць, як Дарый*,
Пад хной бараду.

Хтось прагне дваранства,
Сьлядоў крывей царскіх.
А мне, у сялянстве -
Быць простым, сялянскім.
І, я ў ім, удзячан -
Да рэшты, жыцьцю,
За то, што не плачу
Як плакаць хачу,
Што жыву гэтым хлебам,
Паветрам дышу -
За гэта ўсё  -  вершам,
Як срэбрам плачу.

*- персіцкі цар Дарый.

-26-27.1.13.