Грибочки

Валентина Дадыка -Алексеева
                Якось з друзями ходили,
                Ми з дружиной  по гриби.
                - «Тут місця, щоб знали, гарні!»-
                Й на болота завели.
                Попередили раніше:
                «Чоботи треба взувати,
                Бо буває й до коліна,
                Десь у воду можна  стати.
                Топі тут ніде немає,
                То ж збирайте!» – і пішли,
                Ми і справді було зразу
                Декілька грибів знайшли!
                Нам не йти б , біди не знати!
                Залишились як удвох,
                Ніколи гриби шукати,
                Нам було.    
                На чотирьох, -
                Стане  люба  десь на кочку,
                Так кричить, як би ж хто знав,
                То які вже там грибочки,
                Тільки жінку й рятував!