З Йегуди Амiхая. Iще раз будь моiм земним королiвс

Ирина Гончарова1
 


Іще раз будь моїм земним королівством 
Поза дверима, неповоротно. 
Іще раз дозволь мені почути:
"Так добре, що ти приїхав",
щоби після цього вмерти без воскресіння.

Іще раз відчути дотик твого ключа у кишені,
та о півночі, з подихом холодного вітру
прошепотіти: «Будь ласка, укрий мене, будь ласка».

Ще раз торкатися твоїх стегон та живота. 
Ще раз вмерти та бути,
лягти з тобою, вода у воді,
щоби не можна було відокремити
одного від одного.

Знов не спати у темряві
щоби слухати голос повитий із голосом,
ще раз щоби торкатися твоєї ночі та твого чола. 
І після цього щоби впасти

Ні, не на війнах,
цього більше не треба,
цього разу у довічній-землі:
довіку я та довіку ти,
у землі сірих пагорбів,
у навічно-землі.