З Йегуди Амiхая. Дiвчина на iм я Сара

Ирина Гончарова1
Дівчина на ім’я Сара
пише листи, безжалісні,
сидячи біля моря. 

За свої красиві очі
вона повинна платити 
високі видатки решту свого життя.

Під пологами її повік
безперервно таяться весілля.

Її губи почервоніли
на кущі у лісі
неподалік од мого дитинства.

Весь світ у неї в кімнаті
утримується у валізах,
готових до мандрівки.

Вона пече мацу кохання
страшенно поспішаючи,
завжди напоготові поїхати до землі,
що їй була обіцяна,
навіть мандруючи пустелею.

Я хочу обговорити з нею 
виправлення на карті
мого життя.