Унiверсальний рецепт!

Бурчак Ворожбянский
На прийомі в ескулапа
Побував дідусь Микита.
Розгорнув рецепта й каже:
– Це – кросворд для слідопита.

Ієрогліфи – та й годі...
Що тут можна зрозуміти?
Ну чому їх вчили в школі,
Краще пишуть навіть діти.

Інший хворий засміявся:
– Не горюй, то все дрібниця.
Цей рецепт – універсальний,
Він для будь-чого годиться:

Для оформлення субсидій,
Щоб без черги щось придбати.
І як довідка дружині,
Що не можна працювати.

А якщо зібрати разом
Цих рецептів цілу купу,
То можливість є на дачі
Розпалить камін чи грубу...