Традицiя пiдлабузництва. Сатира

Бурчак Ворожбянский
Несуть начальству люди квіти.
Немов до пам’ятника йдуть.
Сьогодні – ювілей Еліти.

Троянди, кали, орхідеї,
Гербери й інший дивоцвіт.
Йдуть тихо... Наче в мавзолеї...

А за букетами – пакунки,
Шампанське, вина, коньяки
Та більш значимі подарунки...

Прямує люд до кабінету,
Де можуть дать високий чин
Чи «попередження-вендету».

Сюди ходить бажань немає.
(Цей дім нагадує Голгофу).
Та етикет не дозволяє…

... Ось поверх перший, другий... вище...
Ідуть… А  враження таке –
Дорога ця  – на кладовище.