Наталья Арсеньева Счастье

Ген Жэстачайший
Счастье

Наталья Арсеньева

Счастье - как солнце: маленькая тучка
Пройдет по небу тихо, заслоняя свет, -
Солнце светит уже  неярко и тускло,
Момент - и солнца нет.

Счастье - как вишень весенние краски:
Заплачет весна ветру вослед,  -
Снег на землю ложась, становится грязным,
Момент - и красок нет.

Счастье - как грезы письмом на скрижалях:
Грубое слово, резкий ответ, -
И догорают они на пожаре,
Момент -  и грез нет.

1923, Слоним

***

Шчасце

Наталля  Арсеньнева  (Кушаль)

Шчасце — як сонца: маленькая хмарка
пройдзе па небе ціхім сярод дня, —
сонца ўжо свеціць так жутла, няярка,
момант — і сонца няма.

Шчасце — як вішняў вясняныя краскі:
вецер павее, заплача вясна, —
сыплюцца снегам на дол яны гразкі,
момант — і красак няма.

Шчасце — як светлыя, ясныя мары:
рэзкае слова, заўвага адна, —
і дагараюць яны у пажары,
момант — і мараў няма.

  1923, Слонім