На захист беззахисних. Пародiя

Бурчак Ворожбянский
Волк – однолюб. Как лебедь белокрылый.
Волчица сгинет, волк к другой пойдет.

… Среди собак обычаи инаки.
Поведай нам, знаток-библиофил:
Когда и как так скурвились  собаки?
Кто в звере благородство чувств  сгубил?
    (Из стихотворения  Нерыдайидальго
                «Волки и собаки»)

Дивлюсь на зграю зголоднілих звірів
І подумки пригадую цей вірш.
Яке там благородство, будні ж сірі!
Живеться їм, нещасним, усе гірш.
Господар вигнав, щоб харчі не тратить.
Погрожував побити  навздогін.
То як їм, родичам вовків, не бідувати?
Рятунок – відшукать  адреналін.
За щастя мають полизати суку.
У кожного самця – одна  мета.
За це терпіть готові  біль і муку,
Чужими є закоханість,  цнота.
Чи ж  варто винуватити кудлатих?
За них, бува, страшніший  вовкулак*.
Погодьтесь, зустрічаються  примати,
Яким ще так далеко до  собак!

ПРИМІТКА: вовкулак - за народними повір'ями -
людини, що обертається у вовка